Svensk Massage Inom Göteborg

 

Detta är den enligt många den vanligaste typen av massage, i alla fall i västvärlden. Svensk massage är  vad många tänker på när de hör ordet “massage” eller försöker ge någon annan eller sig själva en bra massage. Svensk massage, eller klassisk massage som det brukar benämnas här i Sverige använder en kombination av dessa grundläggande rörelser:

Långa, svepande rörelser som kallas effleurage. Dessa rörelser används vanligtvis början och slutet av en massagebehandling. En gång när jag var på en skön massage hos en duktig massör i göteborg använde hon detta massagegrepp i början för att öka blodcirkulation och få mottagaren av massagen att bli varmt och avslappnad, och i slutet för att ge kunden en ökad blodcirkulation en längre tid efter massagen.

Muskelknådning och mer rullande rörelser som kallas petrissage. Här arbetar massören med musklerna likt en bagare knådar en deg.  Dessa grepp används dessa grepp är djupare än effleuragen och är effektiva för att lösa upp stelhet och muskelknutor.

Friktion, där djupt tryck appliceras på en viss plats med tummen, fingertopparna, eller knogar används när massören behandlar en specifik punkt på mottagaren som en triggerpunkt eller ett extra stelt mindre områden. Friktion kan även ges genom att massören byter punkt systematiskt över ett större område. Svensk massage utövas på olika vis inom olika områden hos kroppsakademien.se. Detta beror på att många massörer som är verksamma inom samma stad eller län har utbildats på samma skolor. Detta bidrar till att exempelvis svensk massage göteborg skiljer sig från svensk massage i stockholm eller malmö.

Det används även slag som kallas tapotement som är snabba, lagom hårda slag eller hackningar. Dessa ökar blodcirkulationen och kan upplevas som mycket skönt om slagen/hackningarna utförs på rätt vis.

Similar Posts
Det bästa och det sämsta med att vara anställd på webbyrå
Det finns många bra saker med att vara anställd på webbyrå, en av dessa är att det ofta är ett...
Vikten av att din flyttfirma gör ett hembesök
Varje flytt är lika unik som de personer som är involverade i flytten. Även om vissa delar av processen alltid...
Så flyttar du ditt företag på bästa sätt
I företagsvärlden kan det vara en flytt av företaget vara ett svårt beslut att fatta. När du flyttar ditt företag...
Skip to toolbar