4 tips för en smidig flytt

En flytt är ingen dans på rosor utan snarare något dom flesta gruvar sig för. Det är mycket jobb både innan, under och efter själva flyttlasset ska gå men det finns flera saker man kan göra för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt. Att vara noggrann när man packar är en sak och att vara ute i god tid när man bokar flyttfirma är en annan.

Boka flyttfirma i god tid

Planerar man att anlita en flyttfirma när flyttlasset ska gå är det smart att boka denna i god tid i förväg. Efterfrågan är stor och det är inte särskilt ovanligt att dom är uppbokade en tid framöver. För att försäkra sig om att få hjälp den dagen flytten ska äga rum kan man med fördel boka firman så snart man vet vilket datum det gäller.

Rensa och släng

Den som bott på samma ställe under en längre tid har förmodligen hunnit samla på sig en hel del saker, varav en del säkerligen är sådant som inte kommer användas igen hos https://stockholmsflyttfirma.se/. För att flytten ska flyta på så smidigt som möjligt är det bra att rensa ur och slänga allt man inte känner kommer ha en plats i det nya hemmet.

Börja med förråd, vind, källare och andra utrymmen där gamla saker gärna sparas. Allt du tror kommer hamna i ett förråd även i den nya bostaden kan lika väl slängas, säljas eller skänkas bort till bättre behövande.

Packa smart

Vare sig man anlitar en flyttfirma eller inte är det viktigt att packa smart och metodiskt. För det första ska man såklart inte bara lägga tunga saker i vissa kartonger och lätta i en annan, utan försöka kombinera någorlunda både för att orka bära och för att kartongerna inte ska gå sönder. Det är visserligen svårt att få exakt jämnvikt i samtliga lådor men en bra regel är att packa några tunga föremål i botten för att sedan fylla på med sådant som inte väger så mycket.

Märk flyttkartongerna

Man ska också tänka på att inte packa saker huller om buller, utan saker som hör hemma till exempel i köket packas på smartast sätt i samma kartong. Sedan ska man givetvis se till att märka upp dom så att man kan ställa in dom i rätt rum med en gång och även packa upp allt på ett enkelt sätt. Har man i det här fallet anlitat en flyttfirma blir det lättare även för dom om dom vet vilka kartonger som ska till vilka rum i det nya boendet.

Ju mindre saker man har när flytten ska äga rum desto snabbare och smidigare kommer det att gå. Har man dessutom packat metodiskt, inte för tungt samt märkt upp kartongerna kommer det underlätta både för en själv och för en eventuell flyttfirma. Det är värt att lägga det där extrajobbet innan så att man sedan kan fokusera på att komma iordning i sitt nya hem så snabbt som möjligt. Du kommer förmodligen tacka dig själv både för att du rensat och för att du lagt tid på att packa och märka lådor.