Posted on

Använd RUT-avdrag när du anlitar en flyttfirma 

När det är dags att flytta är det mycket som händer på en och samma gång. Nu ska du inte bara förflytta alla abonnemang och ändra adress, utan du ska också packa ner ett helt hem i flyttkartonger med flyttfirma stockholm. Det är en uppgift som kan kännas överväldigande för många och då är det bra att ta hjälp av en flyttfirma. Att lyckas bolla flytten med vardagslivet är inte det enklaste, men en flyttfirma kan hjälpa dig med precis alla delar – utan att du behöver tömma plånboken.  

Ett mycket vanligt missförstånd är att en flyttfirma är mycket dyr och kostsam att använda sig av. Visst kostar det en del att ta in professionell hjälp, men sanningen är att du får ut mycket av dina pengar. Fram till några år sedan var det inte möjligt att använda sig av RUT-avdraget i samband med flytt, utan då var man tvungen att betala den totala kostnaden. I takt med att allt fler började använda sig av flyttfirmor valde man att göra RUT-avdraget möjligt även här. I denna text kommer du få veta mer om hur det fungerar och hur du kan använda dig av det när du vill anlita en flyttfirma. 

 

Vad är RUT-avdrag? 

I Sverige har alla privatpersoner över 18 år och som betalar skatt i landet rätt att använda sig av RUT-avdraget för hushållsnära tjänster. RUT är ett skatteavdrag som delas ut av Skatteverket och där varje person har 50.000 kronor om året att använda sig av. Det går dock inte att nyttja hela beloppet direkt, utan avdraget ger rätt till en 50 % reducering på den totala kostnaden. Skulle din flytt med magasinering stockholm hamna på en kostnad av 5000 kronor skulle du såldes endast behöva betala 2500 kronor. Det enda som krävs är att du uppfyller villkoren och att du informerar flyttfirma i samband med beställning. Företaget använder sig då av ditt personnummer för ansökan.