Posted on

Årets fastighetsförvaltare år 2017

Den som blev årets fastighetsförvaltare 2017 heter Stefan Nipstrand och han avslöjar en hel del saker om sin karriär och vart den egentligen startade. Att ta råd av en man som vunnit pris för att vara en grym fastighetsförvaltare kan man vinna stort på.

År 2015 så startade hans bolag Svenska handelsfastigheter och Stefan upplevde aldrig att det fanns någon stor konkurrens inom området då det inte fanns nästan någon fastighetsförvaltare som pysslade med den här typen av fastighetsförvaltning.

Vad tycker Stefan är de bästa råden för en fastighetsförvaltare?
Han säger det i en intervju med förvaltarforum att det inte finns några genvägar i arbetet. Man måste ha en riktigt bra utbildning där man har fått med sig mycket kunskap och handfast utbildning så att man vet hur man ska hantera de olika fastigheterna som man stöter på. Kan man det så har man mycket lättare att lyckas i branschen. Det är även viktigt att man tycker om att möta och samarbeta med många olika människor som fastighetsförvaltare.

Varför utsåg dom Stefan till årets fastighetsförvaltare 2017?
De var folk som hade skickat in motiveringar om mig till Aff som delade ut priset och det nappade väl på den väl utförda motiveringen säger Stefan. Han berättar även att han har jobbat som fastighetsförvaltare på många olika platser och ställen och det har gett honom en stor erfarenhet.

Varför blev han fastighetsförvaltare?
I hans arbete som driftingengör på fastighetsägarföreningen så märktes det tydligt att där alltid var brist på kunskap och styre. Han blev alltid rådfrågad om olika saker vare sig det gällde juridiska frågor, teknik eller annat som en fastighetsförvaltare hos fasticon.se ska kunna. Då han märkte att bli fastighetsförvaltare skulle kunna vara hans grej så sökte han ett jobb som han fick. Han började med att jobba som fastighetsförvaltare på den svenska ambassaden som låg i moskva.

Vad har utmärkelsen gjort för Stefan i hans jobb som fastighetsförvaltare?
Stefan säger att han har varit med i branschen som fastighetsförvaltare länge och utmärkelser är inget som han påverkas av så mycket men det är klart att man får mer motivation och kvitto på att folk faktiskt tycker om det man gör på riktigt.

Vad gillar Stefan bäst med att vara fastighetsförvaltare?
Eftersom att Stefan är nischad som fastighetsförvaltare på just handelsfastigheter så gillar han just handelsmänniskor och då de går med framgång så går han med framgång. Han gillar även att vara fastighetsförvaltare för att det är ett otroligt varierat jobb. Ena dagen jobbar du med ekonomi och andra dagen med VVS eller markskötsel.