Jämföra olika flyttfirmor 

En flytt är en stor karusell att hantera och det är mycket att göra. En sak som kan underlätta är att anlita en flyttfirma. Men det lönar sig att jämföra flera olika flyttfirmor innan man bestämmer sig. Här tar vi upp ett par av de saker som är bra att titta på. 

Vilka priser har firmorna? 

Det kanske allra första man jämför är vilka priser de olika flyttfirmorna har, sök på bra flyttfirmor malmö eller bra flytthjälp malmö. Vissa tar betalt per timme, andra erbjuder fast pris. Det kan också vara bra att se över om flyttbil ingår i priset, eller om man får betala extra för den. Vissa firmor tar ut både timavgift samt milavgift för flyttbilen.  

Finns försäkringar? 

Du bör också titta på om flyttfirmorna har försäkring, samt vilken ersättning de ger om något skulle hända under flytten. Ibland kan försäkringen ha vissa inskränkningar. De kanske inte ersätter skador på äldre föremål, eller så ger de ingen ersättning om firman flyttar väldigt värdefulla saker. Om flyttfirman inte har någon försäkring riskerar man som kund att stå helt utan ersättning. 

Har firmorna rätt storlek på flyttbilen? 

Har man mycket saker som ska transporteras med flyttfirmaimalmö.se, eller om man har stora föremål är det viktigt att flyttfirman har rätt flyttbilar. En liten sedan med mindre släp kommer inte att fungera om ett piano ska flyttas. Om man ska flytta långt är det inte heller läge att köra flera gånger med små lastbilar. Då kan det istället vara bättre att anlita en firma som har en stor lastbil och som kan köra en gång. 

Går det att få offert? 

En offert blir bindande för flyttfirman men inte för dig som kund. Däremot är den bra att kunna luta sig mot i jämförelsen. Fråga alltid firman om det går att få en offert och titta på hur länge den gäller. Ofta finns det ett sista giltighetsdatum för offerten, och efter det kan priset ändras. 

Flyttar firman allt du har? 

Vissa flyttfirmor flyttar inte pianon i Malmö, flyglar, solarier och liknande. Många avsäger sig också flytt av växter samt husdjur. Ofta är det just saker av den här typen som är svåra att flytta på egen hand. Det kan därför vara bra att titta på om företaget verkligen utför flytt och transport av alla ägodelar du har innan du bestämmer dig för vem du ska anlita. 

Kan du boka in extra tjänster? 

Vissa flyttfirmor erbjuder extra tjänster som flyttstädning, packning och montering av möbler i samband med en flytt. Ibland kan det vara mycket skönt att bara lämna över allt till firman. Om du vill ha en heltäckande lösning är det klokt att redan från början titta på vilka firmor som har extra tjänster, samt på vilka priser som gäller för dem.