Undvik den billigaste flyttfirman 

Du bör noggrant överväga för- och nackdelar med varje flyttfirma och deras flyttpaket för pianoflytt göteborg. Flyttbranschen är synonymt med skumma företag som dumpar priserna genom att inte betala för försäkringar och betala sina medarbetare med svarta löner. Bara för ett företag är billigare än ett annat betyder det inte att det är bra. Således bör du alltid be om prisofferter från flertalet flyttfirmor och jämföra dem med varandra. Du kan till exempel titta på faktorer som: 

  • Deras tilläggstjänster och service 
  • Vilka försäkringar de har och om de har trafiktillstånd från Transportstyrelsen (detta är extremt viktigt!) 
  • Vad de har för omdömen online 
  • Hur länge de har varit verksamma inom branschen 

Vårt tips: Om du har svårt att fatta ett beslut kan du gå på magkänslan eller be en vän om hjälp. 

 

Använd en checklista inför den stora dagen 

För att försäkra att flyttningen går så smidigt som möjligt bör du använda en checklista och vara organiserad ihop med https://flyttfirmaigöteborg.se. Avsätt gärna mer tid än vad du tror att det kommer att ta för att få jobbet gjort. Packningen brukar nämligen ta väldigt lång tid, så se till att du är klar innan flyttfirman anländer. Därtill bör du skriva ned alla saker som flyttfirman behöver transportera, både små och stora varor, så att du inte missar något. 

Vårt tips: För att försäkra att flyttningen går så smidigt som möjligt bör du markera flyttlådor som har ömtåliga saker med en färg eller text. Detta försäkrar att flyttfirman tar hand om flyttkartongen med en extra omsorg.